Защо да изберете Bellissimo Clinic?

Повдигането на гърди е често търсена процедура. По своето естество е комплексна, тъй като се прави цялостна корекция на гърдите – зърното с ареолата се преместват, цялата гърда се оформя, придобива заоблен вид и по-висок стоеж. Бюстът изглежда по-стегнат и привлекателен. Подходящо е за жени, при които гърдите са с достатъчен обем, но са увиснали. Това увисване /птоза/ може да е вследствие на бременност, кърмене, вариране в килограмите, генетични фактори или да е резултат от напредването на възрастта. Характерно е отпускане на кожата и загуба на нейната еластичност, горният полюс на гърдите се изпразва, като ареолота и цялата гръдна жлеза падат под гръдната гънка.

 

Процедурата по повдигане на гърди се извършва с обща упойка. Времетраене 2 часа и половина. Броят и големината на разрезите се определя от степента на увисване. В по-голямата част от случаите се използва техниката, известна като вертикална мамапластика, при която се правят два разреза – един около ареолата и един вертикален, спускащ се от долната страна на ареолата до гръдната гънка. В много редки случаи, при висока степен на птоза се прави и трети хоризонтален разрез точно по гънката на гърдата. Получава се разрез тип “котва”, но тъй като остава повече белези не е сред предпочитаните и се използва само при необходимост. По време на операцията зърното с ареолата се повдигат и преместват на предварително определено място. При необходимост ареолите се намаляват. Гръдните тъкани се преструктурират и се оформя новия по-стегнат вид на гърдата. Излишната кожа се отстранява. Разрезите се зашиват и се слагат аспирационни дренажи.

 

Постигнатият резултат е дълготраен. С годините, под действието на гравитацията, гръдните тъкани се отпускат, но не възвращат стоянието си от преди операцията. Степента на бъдещето увисване зависи от индивидуалните особености на организма. Известно време след операцията гърдите ще са отекли. Пациентките трябва да носят специален еластичен сутиен денонощно през първите два месеца. Възможни се умерени следоперативни болки, които бързо се повлияват от обикновени обезболяващи. Повечето пациентки могат да се върнат на работа след една седмица, но са необходими 2-3 седмици, за да изчезне дискомфорта и чувството на напрежение в гърдите. След операцията се запазва възможността за кърмене.

 

Веднага след интервенцията трябва да се избягва вдигането на тежки неща и разтягането около месец след операцията, докато гръдните тъкани не се възстановят. През първите месеци белезите не трябва да се излагат на слънце или солариум, за да не пигментират.

Повдигане на гърди - Bellissimo Clinic
Изберете вашия начин да се свържете с Bellissimo Clinic

0700 70 888

НАЦИОНАЛНА ЛИНИЯ

ЗАПИТВАНЕ

ОНЛАЙН ФОРМА

ЛОКАЦИЯ

БУЛ. "БЪЛГАРИЯ" 102

заявяване на консултация
Оценете Bellissimo Clinic

ПАЦИЕНТСКИ ОТЗИВИ

Разкажете ни за вашите естетични преживявания в Bellissimo Clinic