Защо да изберете Bellissimo Clinic?

Пигментните петна представляват натрупвания на меланин в кожата, които водят до потъмняване в определени области. 

Образуването на пигментни петна се дължи преди всичко на повишено ниво на меланин – натурален пигмент, благодарение на който косата, очите и кожата имат естествения си цвят. Излишъкът от меланин може да се влияе от няколко фактора: 

  • С напредване на възрастта
  • При наличие на хормонален дисбаланс в организма
  • Вследствие на наранявания, възпаления или изгаряния на кожата
  • При поява на белези от акне
  • По време на бременност

Едно от най-успешните лечения за третирането на пигментни петна е лазерно премахване. Специално разработената светлина с определена дължина на вълната се поглъща само от клетките, съдържащи прекомерни концентрации на пигмента меланин, трансформира се в топлина и води до разрушаване на пигментните гранули и изсветляване на пигментациите. Светлината от лазера не въздейства на околните тъкани и не нарушава естествения тен на кожата.

Процедурата трае от няколко минути до половин час, в зависимост от големината на третираната зона. Върху кожата се поставя охлаждащ гел и се извършват няколко последователни импулса на предварително определените зони. След процедурата се усеща парене, като след дълъг престой на слънце. Препоръчително е да се използват охлаждащи гелове с алое вера или крем за след слънце. Потъмняването на пигментните лезии ще започне още в първите минути след процедурата, а на следващия ден ще станат по-тъмни. Няколко дни по-късно се образува коричка на местата на пигментните лезии, а люспичките падат след 7-10 дни. 

След процедурата трябва да се избягва излагането на слънце и да се използва слънцезащитен крем. Препоръчително е да се направят 1-3 сесии в интервал от 3-4 седмици.

Други методи за премахване на пигментни петна:

Лазерен Пилинг

Микронидълинг

 

Лазерно премахване на пигментни петна в клиника Bellissimo
Изберете вашия начин да се свържете с Bellissimo Clinic

0700 70 888

НАЦИОНАЛНА ЛИНИЯ

ЗАПИТВАНЕ

ОНЛАЙН ФОРМА

ЛОКАЦИЯ

БУЛ. "БЪЛГАРИЯ" 102

заявяване на консултация
Оценете Bellissimo Clinic

ПАЦИЕНТСКИ ОТЗИВИ

Разкажете ни за вашите естетични преживявания в Bellissimo Clinic