Защо да изберете Bellissimo Clinic?

Процедурата представлява възстановяване на изцяло или частично отстранена гърда след мастектомия, по повод рак на гърдата. Понякога се налага да се направи и корекция на здравата гърда, за да се уеднаквят двете страни на бюста и той да бъде максимално симетричен и естествен на вид. По принцип реконструкцията се прави на няколко етапа, като може да се направи най-рано 6 месеца след приключване на курса по лъчетерапия.

Преди самата интервенция трябва да преминете през консултация с наш специалист, като по време на прегледа ще обсъдите желания от Вас резултат и доколко той може да бъде постигнат. Ще бъде избрана най-подходящата за вас оперативна техника и ще ви бъдат обяснени етапите, през които ще мине цялостната реконструкция. Ще бъдете информирани за възстановителния период и за възможните рискове и усложнения свързани с предстоящата процедура. Ще получите указания какво трябва да направите преди операцията и какви изследвания ще са ви необходими. 

В зависимост от това какви са пораженията върху гърдата, дали е отстранена изцяло или частично, се използват различни техники. 

Когато гърдата е отстранена изцяло оперативните техники са:

  1. Възстановяване изцяло със собствени тъкани: Възстановяване с кожно-подкожно ламбо /парче кожа заедно с подлежащата мастна тъкан/, взето от долната част на корема и пренесено в областта на липсващата гърда на хранещо краче от правия коремен мускул – TRAM. Възстановяване с кожно-подкожно ламбо, взето от гърба и пренесено на мястото на ампутираната гърда на хранещо краче от широкия гръбен мускул. Тези методи се използват, когато гръдният мускул е изцяло отстранен. Двете операции са приложими при по-пълни жени, доста са травматични и остават груби белези в донорните участъци. Понастоящем мастектомиите се извършват със запазване на гръдния мускул, което дава възможност възстановяването на гърдата да става с по-малко травматични методи.

 

  1.  Възстановяване с използване на експандер и имплант: На мястото на ампутираната гърда се имплантира експандер, който се раздува периодично /веднъж седмично/ през специална клапа с физиологичен серум. Целта е постепенно да се разпъне кожата на гърдата. Процесът продължава 2-4 месеца, след което експандерът се сваля и на негово място се слага анатомичен имплант.

 

  1.  Възстановяване с липофилинг и имплант :Липофилингът е един изключително физиологичен начин за разтягане на кожата, като в същото време остава мастна тъкан на мястото на липсващата гърда. Процедурата се прави три пъти през около два месеца, след което се поставя анатомичен имплант. Като последен етап от операциите се прави реконструкция на липсващите ареола и зърно. В случаите на частично отстранена гърда най-напред се възстановява липсващата част на гърдата с местни тъкани /ламба по съседство/, след което се поставя анатомичен имплант.

 

 В зависимост от естеството на реконструкцията и броя на етапите, през които тя трябва да мине, може да са необходими от 6 месеца до една година, преди крайният резултат да стане видим. Веднъж постигнат, резултатът е траен. Когато е поставен имплант е препоръчително той да бъде сменен след 20 години. Въпреки че отнема повече време. Реконструкцията на гърдата е процедура, която оказва изключително положителен ефект върху психиката и самочувствието на жената. В зависимост от случая се прави корекция и на здравата гърда, за да се уеднакви бюста. В повечето случаи се прави повдигане или намаляване. Всеки случай е индивидуален и строго специфичен. По време на консултацията хирургът ще прецени коя техника е най-подходяща за вас и ще получите точна информация за етапите, през които ще мине реконструкцията.

Реконструкция на гърди - Bellissimo Clinic
Изберете вашия начин да се свържете с Bellissimo Clinic

0700 70 888

НАЦИОНАЛНА ЛИНИЯ

ЗАПИТВАНЕ

ОНЛАЙН ФОРМА

ЛОКАЦИЯ

БУЛ. "БЪЛГАРИЯ" 102

заявяване на консултация
Оценете Bellissimo Clinic

ПАЦИЕНТСКИ ОТЗИВИ

Разкажете ни за вашите естетични преживявания в Bellissimo Clinic