Защо да изберете Bellissimo Clinic?

Повдигането на седалището е процедура, която се извършва при увисване и отпускане на кожата в областта на седалището. Премахват се излишните тъкани и мазнини като дупето придобива стегнат и оформен вид. Операцията е подходяща както за жени, така и за мъже, въпреки че 90% от пациентите са жени. Това се дължи не само на факта, че жените желаят всяка част от тялото им да изглежда страхотно и държат на своя външен вид. Съществува и биологична предразположеност. Обикновено увисването на дупето е следствие на силно отслабване, когато част от кожата не може да се прибере и остава да виси. Този проблем се появява при раждали жени, които по време на бременността си са качили много излишни килограми и после са отслабнали до нормалното си състояние, /но кожата не се е прибрала/, а също и при по-възрастни жени, при които увисването е следствие от възрастовите изменения, загубата на еластичност на кожата и по-слабия мускулен тонус.

Преди самата интервенция трябва да преминете през консултация с наш лекар, с когото ще имате възможността да изкоментирате желаният от Вас резултат и доколко той е постижим. Хирургът ще прецени каква е степента на отпускане, какво е състоянието на кожата ви ,има ли излишък от мазнини, какъв е мускулният тонус. Ще ви бъде показано къде ще бъдат направени разрезите и ще ви бъде обяснена оперативната техника. Ще бъдете информирани за възстановителния период и за възможните рискове и усложнения свързани с предстоящата процедура. Ще получите указания какво трябва да направите преди операцията и какви изследвания ще са ви необходими.

Процедурата се извършва с обща упойка. Времетраене – 2 часа. Съществуват различни техники за повдигане на седалището. Най-често процедурата се извършва като се прави един дълъг полу-хоризонтален разрез, започващ от едната тазова кост и стигащ до другата. В средната си част разрезът стига до гънката между двата глутеуса. Отстранява се излишната мастна тъкан, тъканите се преструктурират, така че да се придаде обем на дупето, кожата се изпъва нагоре и излишната част от нея се изрязва. Разрезът се зашива и се покрива с хирургична превръзка. Слагат се аспирационни дренажи.

Резултатът е добре оформено, повдигнато дупе. Ефектът може да се наблюдава с години. Отоци може да се наблюдават до месец след операцията, въпреки че са най-силно изразени през първите една-две седмици. За намаляване на болката помагат обикновени обезболяващи. За пълно изчезване на дискомфорта е необходим около месец, през което време е препоръчително да се носи специално следоперативно ластично бельо. След като конците бъдат свалени пациентът може да се върне на работа. Физически упражнения могат да се правят месец, месец и половина след операцията.

 

Повдигане на седалище - Bellissimo Clinic
Изберете вашия начин да се свържете с Bellissimo Clinic

0700 70 888

НАЦИОНАЛНА ЛИНИЯ

ЗАПИТВАНЕ

ОНЛАЙН ФОРМА

ЛОКАЦИЯ

БУЛ. "БЪЛГАРИЯ" 102

заявяване на консултация
Оценете Bellissimo Clinic

ПАЦИЕНТСКИ ОТЗИВИ

Разкажете ни за вашите естетични преживявания в Bellissimo Clinic