Защо да изберете Bellissimo Clinic?

„Врастнал нокът“ е състояние, при което нокътната плочка на един или повече пръсти, предимно на стъпалата, започва да израства в погрешна посока, поради което започва да дразни механично околните тъкани и се формира хронично възпаление, съпроводено с различен по степен дискомфорт. Когато към възпалението се добави и вторична инфекция, симптомите се засилват, като се появява и секреция, засъхваща в корички и с неприятна миризма. Причините за това състояние са различни – неправилно изрязване на ноктите, засилено изпотяване на стъпалата, носене на неудобни обувки, хронична травма при някои видове спорт, някои заболявания на нокътя и много други.

Преди самата интервенция трябва да преминете през консултация с наш специалист, с когото да уточните дали интервенцията е подходяща за Вас и да зададете всичките си въпроси.

Лечението на врасналите нокти се изразява в отстраняване на причината за появата им. Ако това не е достатъчно за спонтанно подобрение, се извършва оперативно лечение, което никога не включва отстраняването на целия нокът. Адекватното оперативно лечение на врастнал нокът се изразява в частично премахване на тази част от нокътната плочка, която враства, заедно с прилежащия матрикс (корена на нокътя), след поставяне на проводна анестезия (местна упойка). Поради премахването не само на врасналата нокътна плочка, а и на матрикса, от който тя израства, резултатите са отлични, като рецидивите са изключение. Козметичният резултат също е много добър, особено ако не е предприемано предхождащо оперативно лечение с премахване на цялата нокътна плочка. 

След интервенцията е добре да ограничите ежедневната си физическа активност за не по-малко от седмица след манипулацията, като при адекватни грижи и липса на усложнения, оперативната рана зараства за 2 до 3 седмици.

Оперативно лечение на врастнал нокът - Bellissimo clinic
Ценовите ни предложения
Оперативно лечение на врастнал нокът
ОПЕРАТИВНО ЛЕЧЕНИЕ НА ВРАСТНАЛ НОКЪТЦЕНА
Оперативно лечение на врастнал нокътот 500 ЛВ.
Изберете вашия начин да се свържете с Bellissimo Clinic

0700 70 888

НАЦИОНАЛНА ЛИНИЯ

ЗАПИТВАНЕ

ОНЛАЙН ФОРМА

ЛОКАЦИЯ

БУЛ. "БЪЛГАРИЯ" 102

заявяване на консултация
Оценете Bellissimo Clinic

ПАЦИЕНТСКИ ОТЗИВИ

Разкажете ни за вашите естетични преживявания в Bellissimo Clinic