Защо да изберете Bellissimo Clinic?

Процедурата по намаляване на гърди е много комплексна, тъй като тя включва както намаляване обема на гърдите, така и тяхното оформяне и повдигане. С операцията успешно се коригира и асиметрия в обема на гърдите. Резултатът е пропорционален на тялото, добре изглеждащ бюст. Операцията е търсена както от естетични съображения, така и при медицински показания – болки в гърба, като натоварването може да доведе до бъдещи проблеми с гръбначния стълб. 

Операцията се извършва под обща анестезия. Времетраенето е 3-3.5 часа. Поради големия размер на гърдите се използва оперативна техника, която налага да се направят три разреза – един около ареолата, един вертикален, спускащ се от долната страна на ареолата до гънката на гърдата и един хоризонтален, минаващ по гънгата на гърдата. Получава се разрез тип “котва”. По време на операцията зърното с ареолата се повдигат и преместват на предварително определено място. Ареолите се намаляват. Премахват се кожа, подкожие, жлеза и се оформя новия по-стегнат вид на гърдата. Разрезите се зашиват и се слагат аспирационни дренажи. При Гигантомастия /огромен бюст/ ареолите трябва да се преместят на много голямо разстояние, което налага да се отделят от подлежащата тъкан като свободен трансплантат и да се присадят на новото място. В този случай се губи напълно чувствителността на зърното и възможността за кърмене, защото се прекъсва връзката с млечните канали и жлези.

За разлика от всички други пластични операции, при намаляването на гърди ползата е не само естетична – пациентките получават и физическо облекчение на досегашните си симптоми като болки във врата, гърба, раменете или честото главоболие. Резултатът е дефинитивен, като с течение на времето гърдите могат единствено да загубят част от своята форма и под действието на гравитацията леко да се отпуснат. Редовното носене на сутиен може значително да забави този процес. Известно време след операцията гърдите ще са отекли. Пациентките трябва да носят специален еластичен сутиен денонощно през първите два месеца. Възможни са умерени следоперативни болки, които бързо се повлияват от обикновени обезболяващи. Повечето пациентки могат да се върнат на работа след една седмица, но са необходими 2-3 седмици, за да изчезне дискомфорта и чувството на напрежение в гърдите.

Веднага след интервенцията трябва да се избягва вдигането на тежки неща и разтягането около месец след операцията, докато не спаднат напълно отоците и гръдните тъкани не се възстановят. През първите месеци белезите не трябва да се излагат на слънце или солариум, за да не пигментират.

Намаляване на гърди - Bellissimo Clinic
Оценете Bellissimo Clinic
Изберете вашия начин да се свържете с Bellissimo Clinic

0700 70 888

НАЦИОНАЛНА ЛИНИЯ

ЗАПИТВАНЕ

ОНЛАЙН ФОРМА

ЛОКАЦИЯ

БУЛ. "БЪЛГАРИЯ" 102

заявяване на консултация
Оценете Bellissimo Clinic

ПАЦИЕНТСКИ ОТЗИВИ

Разкажете ни за вашите естетични преживявания в Bellissimo Clinic