Защо да изберете Bellissimo Clinic?

Липофилингът е процедура, при която се използва собствена мастна тъкан, за да се придаде обем и да се скулптурират различни части на човешкото тяло. Най-често се прилага за подмладяване на лицето – запълват се и се изглаждат назолабиалните гънки, придава се обем на скулите и бузите. Липофилингът е най-безопасният метод за попълване на хлътнатините под очите. Също така е чудесен метод за увеличаване на устните. Използва се още за коригиране на неравностите в следствие на липосукция, при реконструкция на гърди, за подмладяване дланите на ръцете и др.

 

Процедурата е подходяща за всички мъже и жени, които искат да подобрят външния си вид. Чрез придаване на обем, там където е необходимо се постига един естествен и отличен резултат. Процедурата има широко приложение и на практика няма горна възрастова граница. Важно условие е пациентът да не е прекалено слаб, тоест да има достатъчно мастна тъкан, която да се трансферира в желаната област.

Времетраенето е между 1,5 – 3ч., в зависимост от обема мастна тъкан, която трябва да бъде трансферирана. Обикновено процедурата се извършва с местна упойка. Започва се като се вземе мастна тъкан, най-често от корема или бедрата. Това става като се направи малък разрез на предварително обезболеното донорно място и с помощта на фина канюла се извлича необходимото количество мастна тъкан. След това мастната тъкан се пречиства и с помощта на друга канюла се инжектира в желаната област.

 

*Видът на използваните канюли е много важен за крайния резултат, тъй като от това до голяма степен зависи, т нар. “преживяемост” на инжектираната мастна тъкан, т.е. крайния обем, който трайно ще се задържи на новото място.

 

Липофилингът е много щадяща процедура с отличен резултат. Голямо предимство на прецедурата е че се използва собствената мастна тъкан на пациента – така подмладяването става по абсолютно естествен начин и се избягвя напълно риска от алергична реакция. От инжектираната мастна тъкан, след 1.5-2 месеца, трайно остават до 30%-50%. Процедурата може да бъде прилагана многократно, докато се постигне търсения ефект. Възстановителният период зависи главно от възрастта и здравославното състояние на пациента. Повечето хора се връщат на работа още на втория ден, когато първоначалните отоци и възможни зачервявания са преминали.

Липофилинг - Bellissimo clinic
Изберете вашия начин да се свържете с Bellissimo Clinic

0700 70 888

НАЦИОНАЛНА ЛИНИЯ

ЗАПИТВАНЕ

ОНЛАЙН ФОРМА

ЛОКАЦИЯ

БУЛ. "БЪЛГАРИЯ" 102

заявяване на консултация
Оценете Bellissimo Clinic

ПАЦИЕНТСКИ ОТЗИВИ

Разкажете ни за вашите естетични преживявания в Bellissimo Clinic