Лечение на акне

   Акнето е състояние, което засяга огромна част от хората в тийнейджърска възраст. Често срещана заблуда е, че то изчезва само, когато хормоналните и физиологични промени от пубертета приключат. В действителност има редица предпоставки то да се задържи или дори да се появи на много по-късен етап от живота. Затова и лечението на акне трябва да бъде съобразено с особеностите на кожата и нуждите на конкретния човек.
   Акнето по своята същност е възпалителен процес, който засяга множество клетки с развитието на бактерията Propionibacterium acnes и повишено производство на себум. То обхваща лицето, шията, гърдите, гърба, раменете и горната част на ръцете. Различните кремове, лосиони и дори медикаменти имат недостатъчен ефект при тежко акне. Освен проблеми в острата си фаза, възпаленията засягат структури в дермата като след отшумяването им се образуват неравности по повърхността на кожата. Лечението на акне е дълъг и специфичен процес, успехът, на който зависи от компетентността на лекаря и ангажираността на пациента. Но често дори при максимални усилия, положени от двете страни, резултатите не са задоволителни. Факт е, че само борбата с бактериите не е достатъчна, важно е кожата да се оздрави отвътре, да се преустанови прекомерното образуване на себум и свръхомазняването.

Акнето (младежки пъпки или акне вулгарис) е хронично заболяване на кожата и обикновено се появява в пубертета. Причините за това  са различни :

  • хормонален дисбаланс
  • стрес
  • замърсена околна среда
  • ниска хигиена
  • неправилно хранене

Заради засилена секреция на мастните жлези кожата става мазна, а клетките вместо да се отделят,  започват да се натрупват и да запушват порите. Така се появяват черните точки (комедони). Комедоните съдържат секрет на мастната жлеза, кератин и микроорганизми. Веднъж появили се, пътят към възпалението е кратък – кожата се зачервява и образува гной. Образуват се и пъпките. Това е леката форма на заболяването.
   Специалистите дерматолози в  Bellissimo clinic лекуват успешно всички форми на акне: активно, възпалително и невъзпалително, както и белезите от него. Подходът им е  индивидуален за всеки пациент. Консултацията с тях им помага да определят степента и формата на акнето и най-ефективната терапия.
  Няма едно универсално лечение на акне. Подходът към всеки човек е индивидуален, защото кожата, организмът и състоянието при всеки са различни. Нормално е хората да разказват своя опит и да споделят какво им е помогнало. Това обаче далеч не е гаранция, че ще помогне и при нас. Съществуват стотици терапии и хиляди продукти за проблемна кожа, които със сигурност са помогнали на мнозина. Не можем обаче да опитваме наред в търсене на изход от ситуацията.
   Правилното решение е да се обърнем към опитен и висококвалифициран дерматолог, който да се заеме с нашия случай. Призоваваме Ви никога да не употребявате медикаменти, ако те не са били предписани лично на Вас от лекар!

 

Мезотерапия - Diamond GLOW
Резултати
Изберете вашия начин да се свържете с Bellissimo Clinic

0700 70 888

НАЦИОНАЛНА ЛИНИЯ

ЗАПИТВАНЕ

ОНЛАЙН ФОРМА

ЛОКАЦИЯ

БУЛ. "БЪЛГАРИЯ" 102

заявяване на консултация
Оценете Bellissimo Clinic

ПАЦИЕНТСКИ ОТЗИВИ

Разкажете ни за вашите естетични преживявания в Bellissimo Clinic