Присаждането на коса е единственото медицинско решение за повторно уплътняване на косата в зоните на разреждане
Защо да изберете Bellissimo Clinic?

Трансплантацията на коса ви връща не само косата, но и това, което сте загубили с нея – първото и най-важното – самочувствието ви.
Изчислено е, че при 1 на всеки 2 мъже и 1 на всеки 4 жени се проявява значително разреждане на косата до 50-годишна възраст. Косата започва да пада поради наследствена предразположеност (андрогенен тип алопеция), което води до разреждане на косата на скалпа.
Много често, явлението започва в края на пубертета и се развива много бързо, повлиявайки неудържимо на крехкото самочувствие, тъй като косопада оказва силно психологическо въздействие.

Присаждането на коса е единственото медицинско решение за повторно уплътняване на косата в зоните на разреждане. Резултатът се получава, като се вземат космени фоликули от задната част на главата и се имплантират в разредените области. Това е единственото лечение, което с усъвършенствания метод за приемане на индивидуални космени фоликули (FUE) може да осигури постоянен и естествен резултат, без болка, без белези, без странични ефекти. Новоприсадената коса продължава да расте, може да се боядисва и подстригва.

Предоперативен преглед за присаждане на коса

При прегледа докторите извършват трихоскопия, което е първата необходима стъпка в оценяването на характеристиките на скалпа.
Прави се оценка на степента на донорната площ, която може да бъде използвана, както и на нуждите от покритие в разредените райони.
Философията на нашата клиника е да се провежда операция по трансплантация на коса САМО ако пациента има добър шанс за постигане на желания резултат.

 

Трансплантация на коса - Bellissimo clinic

FUE метод за трансплантация на коса

В Bellissimo Hair Clinic се прилага най-напредналият метод за трансплантация на коса FUE Robotic hair transplant system, който се основава на изследването на трихоскопията и осигурява:

• максимален брой фоликули от донорната зона
• оптимално покритие на разредените площи
• отлично планиране на естествена предна линия (hairline

Апарат за присаждане на коса FUE

Екстракция на фоликули от донорската зона

1-ва стъпа за присаждане на коса - Екстракция
1-ва стъпка

Процесът на трансплантация започва с получаването на отделни космени фоликули от донорната област.

Използваните инструменти имат диаметър по-малък от един милиметър. Това е точно толкова, колкото е необходимо да се отделят космените фоликули от околните тъкани, без да се уврежда донорн
Тези космени фоликули са генетично създадени така, че да не окапват и да растат през цял живот.

Тези техни свойства се запазват и след имплантирането.

Съхранение и обогатяване на фоликулите с плазма

FUE Съхранение обогатяване на фоликули
2-ра стъпка

Извлечените космени фоликули се съхраняват при определена температура и в специален разтвор, който увеличава растежа им след поставянето им.

Ние не отделяме, нарязваме или най-общо не обработваме присадките, за да бъде избегнат всеки риск.

Жизнеспособността на космените фоликули се подсилва допълнително от модерния метод PRP (Platelet Rich Plasma), тъй като присадките (grafts) се поддържат в богат плазмен разтвор, докато не бъдат имплантирани в разредените области. Чрез този метод те са подсилени с оглед имплантирането и обогатяването им.

Трансплантация на фоликулите

FUE трансплантация на екстрактнатите фоликули
3-та стъпка

Космените фоликули се имплантират един към друг директно в областта, страдаща от загуба на окосмяване, за да се осигури напълно естествен ефект.

Постоперативен период след процедурата за трансплантация на фоликули

FUE Постоперативен период
4-та стъпка

Пациентите могат да се приберат в дома си непосредствено след края на процедурата и биха могли да се върнат към нормалното си ежедневие след 48 часа.

След приключване на процедурата, пациентите получават всички необхдими инструкции, медикаменти и медицински продукти за следоперативния период. До три дни след трансплантацията пациента трябва да посети клиниката за измиване на главата от медицинско лице.

Необходимо е да се изчакат поне 2 седмици, преди да се възстанови натоварена физическа активност, която би довела до прекомерно изпотяване в зоната на скалпа.

Няколко месеца след трансплантацията на коса се извършва периодично повтаряне на сканирането (трихоскопия), което позволява подробно изследване и откриване на промени в третираните области със статистически измервания и сравнително изображение „преди” и „след”. Предоставя се също така възможност да се преоцени броя и плътността на космите и космените фоликули в разредените области.
Резултатът от трансплантацията на коса изглежда завършен изцяло след 10-12 месеца.

Ценовите ни предложения
Присаждането на коса е единственото медицинско решение за повторно уплътняване на косата в зоните на разреждане
ТРАНСПЛАНТАЦИЯ НА КОСА, БРАДА И ВЕЖДИ
ЦЕНА
Цената за пациента се формира след преглед със специалист и диагностика на скалпа с най-новото технологично оборудване. от 8000 лв
Трансплантация на брада от 7000 лв.
Трансплантация на вежди от 7000 лв.
Резултати
Въпроси и отговори

Нормалният брой косми, които могат да бъдат загубени всеки ден, е от 50 до 100 косъма. Всяка загуба на косми над този брой се счита за патологична и обикновено се нарича „косопад”.

 Факторите, определящи развитието на скалпа по време на човешкия живот, са основно наследствеността (бащини и майчини гени), външни причини (прекомерно триене, използване на химикали като боя, прекомерна топлина при сушене на коса, използване на неподходящи продукти за хигиена и поддръжка), нарушения (напр. нарушения на щитовидната жлеза), заболявания на кожата на скалпа, приемане на лекарства, лош хранителен режим, стрес.

Андрогенетичната алопеция – общоприета като плешивост – засяга главно мъжете и на второ място жените. Тя се проявява само при хора с генетично предразположение и има хормонален субстрат. Дължи се на производството на 5α-дихидротестостерон от тестостерон с медиацията на ензима 5α-редуктаза. Увеличаването на 5α-дихидротестостерона в космените фоликули причинява инхибиране на техния метаболизъм, което води до загуба на коса.

 Трансплантацията на коса е пренасяне на здрави космени фоликули от една област на скалпа към друга, която показва някаква степен на разреждане на окосмяването. Пренасянето на косата може да се извършва освен по главата и в други части на тялото (напр. вежди).

За да разберем принципа на космената трансплантация, трябва да обясним концепцията за стабилен и променящ се растеж на космите. Хората, които са генетично предразположени към развиване на андрогенетична алопеция, имат зона на стабилен растеж на косъма (отзад и отстрани на главата), която винаги ще бъде покрита с косми, както и зона с променящ се растеж на косъма, която в даден момент ще прояви различна степен на разреждане на окосмяването. Зоната, от която ще се получат фоликулите за трансплантацията (донорна зона), е площта на стабилнен растеж на коса, която се оценява като добра, умерена или лоша според площта, честотата на космите, които се намират там и еластичността на кожата. Връзката между донорната и получаващата зона е тази, която определя крайния резултат.

 Въз основа на гореизложеното се разбира, че не всички кандидати отговарят на изискванията за успешна трансплантация на коса. Статистически тази цифра достига 20% и се дължи на непропорционално голямата зона на оплешивяване, която не може да бъде покрита от съществуващата донорна зона.

Естествено, резултатите са отлични и при двата пола.

Новите косми не падат и запазват свойствата, които са имали на първоначалното си място. Те също така могат да бъдат подложени на всякакъв вид обработка (подстригване, миене, боядисване), също както и останалата част от косата.

 Процесът се извършва с местна упойка (или с пълна, ако бъде счетено за необходимо) и е напълно безболезнен.

От 3 000 до 10 000 косми в зависимост от гъстотата на донорната площ и размера на повърхността, която искаме да покрием.

Обичайната продължителност е от 4 до 8 часа.

На следващия ден човек може да се върне към своята дейност, следвайки разбира се съветите на своя лекар.

Не. За това гарантират способностите на лекаря-специалист, който извършва естетическата интервенция без да оставя никакви белези.

Изборът на най-добрата техника е съобразен с възможностите и нуждите на отделния кандидат и зависи от преценката и опита на специалиста, за да се постигне най-добрия възможен резултат. На това място трябва да се подчертае значението на предвиждането на по-нататъшното разреждане в области, които по време на интервенционната фаза не са разредени.

Изберете вашия начин да се свържете с Bellissimo Clinic

0700 70 888

НАЦИОНАЛНА ЛИНИЯ

ЗАПИТВАНЕ

ОНЛАЙН ФОРМА

ЛОКАЦИЯ

БУЛ. "БЪЛГАРИЯ" 102

заявяване на консултация
Оценете Bellissimo Clinic

ПАЦИЕНТСКИ ОТЗИВИ

Разкажете ни за вашите естетични преживявания в Bellissimo Clinic