Лечение на косопад PRP

Лечението на косопад PRP е иновативен, естествен и абсолютно безопасен метод, подходящ за профилактика и лечение на косопад при мъже и жени. Това е автоложна рехабилитационна и регенеративна терапия на космените фоликули, която използва съставки от тялото и е също толкова ефективна както срещу косопада, така и като допълнителна терапия за трансплантация на коса.

PRP терапията помага при активирането на космените фоликули.

Чрез използването на специфичните клетки на плазмата „се стимулира” организмът да реагира по един интензивен, но съвсем естествен начин срещу тяхната хипофункция. По-специално, се захранва зоната на косопад с активирани клетки, които освобождават протеини, действащи и улесняващи процеса на възстановяване на косата.
Многостепенно действие на PRP терапията

Превенция:

Прилагането на PRP, в ранните стадии на разреждане, предотвратява загубата на повече коса и укрепва съществуващия растеж на косата, подновявайки „слабите” космени фоликули.

Лечение на косопад:

Дори при по-напреднали етапи на разреждане, прилагането на PRP укрепва метаболизма на космените фоликули и спира изтъняването на косата, възпрепятствайки хипофункцията им и активирайки процеса на регенерация. Постоперативна подкрепа: Методът PRP се прилага преди трансплантацията на коса, за да подсили новите космени фоликули, които ще бъдат поставени в приемащата зона, увеличавайки ефективността на резултата. Прилага се и след трансплантация в донорската страна и в областта на имплантацията, за да се подобри зазадравяването, да се стабилизира приложението и да се увеличи естетическият ефект.