Vampire Facelift – PRP

Vampire face lift не е нищо ново в козметичната медицина.

При пластична и козметична хирургия Vampire Face Lift се използва превантивно при хора под 30-годишна възраст, за да се предотврати разграждането на колаген, докато при 40-годишна възраст се използва за забавяне на процеса на стареене. Може да се прилага за предотвратяване и лечение на стареенето на кожата, при бръчки на лицето, стягане на отпусната кожа, борба с целулита, както и за лечение на други естетически проблеми като белези (белези от операция или от акне), алопеция и косопад.

За разлика от хетероложната мезотерапия, при която се използват вътрешнодермални импланти като хиалуронова киселина, аминокиселини, витамини, антиоксиданти, революционният метод на автоложна мезотерапия използва собствената плазма на пациента за освобождаване на растежни фактори.

При 50-годишна възраст и нагоре се използва като терапия за обратимостта на разграждането на колагена и за укрепване на кожата с нов колаген.

Какво представлява колагенът?

Колагенът е протеин на кожата, който се съдържа в междуклетъчното пространство на кожата, сухожилията, хрущяла и други тъкани на тялото. Той се произвежда от фибробластите и отговаря за еластичността и здравината на тъканите. Времето заедно с външни фактори като тютюнопушене, стрес и слънчева радиация (основно uvb) са отговорни за разрушаването на колагена. Когато колагенът на кожата се разпадне, твърдостта на кожата се изгубва и тя се отпуска.

Vampire Face Lift е метод за активиране на колагена с растежни фактори, произведени изключително от тромбоцитите на същия организъм = PRP, Platelet Rich Plasma autologous therapy.

Това е техника на напълно естествено стимулиране на клетките (фибробласти) на същия организъм. Резултатите се проявяват постепенно и имат голяма продължителност.

За да можем да получим качествени PRP, се нуждаем от одобрени машини за центрофугиране и концентриране на тромбоцити. Лекарят ще реши колко PRP ще бъде необходимо за интервенцията, която ще се извърши. Кръвта се взема от пациента. След това се центрофугира. Подходящата серумна плазма се използва като инжектируем материал по лицето, шията, деколтето, гръбната повърхност на ръцете чрез метода на мезотерапията. Има леко зачервяване и дразнене в областите на прилагане, което може да продължи до 24 часа.

Терапията може да се повтори след един месец, 2-3 пъти през всички сезони на годината.

Автоложната инжекционна мезотерапия с плазма, обогатена с тромбоцити, е подходяща за всички възрасти. Плазмената терапия може да се комбинира с традиционните хидратиращи мезотерапии и с подхранването на кожата.

Прилага се също и върху скалпа за подобряване на растежа на космите в комбинация с активните фактори на растежа на космените фоликули – мезотерапия на скалпа.

още за Vampire facelift

Български