BTX

BTX може да изглади бръчките при мъжете и жените, които са резултат от хронични движения в областта на лицето, като усмивка, намръщване, събиране, концентриране. Наличието на BTX в правилните „ключови” точки, т.е. в правилните мускулни антагонисти, отговорни за различните изражения на лицето, временно възпрепятства тяхната активност, така че липсата на движение на лицето да не „отклонява” съседната кожа, като по този начин намалява задълбочаването на бръчките, причинено от горния механизъм.

BTX се използва често в горната третина на лицето, въпреки че през последните няколко години се използва и при „бръчките на пушача” - вертикалните бръчки, които се появяват между ъглите на устата и брадичката, както и на шията.

Колко време отнема прилагането на BTX?

Процедурата за BTX е много проста. Отнема само няколко минути. Не е необходима предварителна подготовка за BTX и единствено препоръчваме е 4 часа след инжектирането да не лягаме, за да не се премести продукта на друго място (нещо много рядко).

Странични ефекти от лечението с BTX

Няма странични ефекти от BTX, когато се прилага правилно. Може да се появи зачервяване на мястото на инжектиране, което изчезва след 2 часа. Също така, може да се появи малка синина на мястото на инжектирането, която лесно се покрива.

Резултати - Продължителност – Повторение на BTX

Резултатите от BTX започват да се проявяват след 4 дни, докато след 7 дни имаме около 65% от ефекта на терапията, а след около 2 до 3 седмици имаме почти 100% резултат. Продължителността на активността на BTX е от 4 месеца до 8 - 10 месеца. Повторното прилагане на BTX обикновено се извършва на шест месеца. За първа година се препоръчват три прилагания, а за следващите години – по две прилагания. С времето интервалите стават по-дълги, защото вече „забравяме” да се сбръчкваме.

Нашата цел са реалистичните резултати както от страна на пациента, така и от страна на лекаря, който трябва да ръководи пациента в това пътуване. Младежкият, по-отпочинал образ е крайното търсене, докато „замръзналият” и напълно статичен образ от преди години – онзи който изцяло ни отдалечава емоционално не само от нашите близки, но и от самите нас в огледалото, се счита за остарял и естетически неприемлив. Разбира се, отличната квалификация на лекаря за оптимален резултат е абсолютно необходима и не подлежи на обсъждане.
Български