Защо да изберете Bellissimo Clinic?

Процедурата има за цел да коригира все по-често срещания при мъжете проблем, свързан с увеличения размер на гърдите – гинекомастия. С операцията се намаляват т.нар. женски тип гърди до нормалните за мъжете размери. Проблемът с увеличения размер на мъжките гърди може да се дължи на две причини – натрупана мастна тъкан, в следствие на напълняване или увеличено количество на жлезистата тъкан, което е генетчно заложено при някои мъже. Обикновено в такива случаи мъжете се срамуват от външния вид на гърдите си и ги крият. Този проблем е напълно решим с операцията и помага на мъжете да възвърнат отново самочувствието си. 

Преди интервенцията трябва да преминете през консултация с наш специалист, с когото да изкоментирате желаните от Вас резултати и доколко те са постижими. Ще Ви бъде показано къде ще бъдат направени разрезите и ще Ви бъде обяснена оперативната техника. Ще бъдете информирани за възстановителния период и за възможните рискове и усложнения свързани с предстоящата процедура. Ще получите указания какво трябва да направите преди операцията и какви изследвания ще са Ви необходими.

Операцията се извършва с обща упойка. Времетраенето е 1.5-2.5 часа. Местоположението и големината на разрезите се определя от обема на тъканите, които трябва да бъдат отстранени. Най-често се прави разрез около ареолата. При по-малки гърди е достатъчно да се направи полукръг около ареолата в долната й част. През този разрез се отстранява излишната гръдна тъкан. Това е типичен случай на корекция при истинската гинекомастия. При по-големи гърди, когато обема на гърдата се дължи на увеличена мастна тъкан, т.нар. псевдогинекомастия, оперативната техника е сходна с тази при намаляване на женски гърди. Разрезите са около ареолата и вертикално надолу, като в някои случаи се налага да се направи и разрез под гърдата. Отстраняват се излишните тъкани и кожа. След като операцията приключи се слагат дренажи, разрезите се зашиват и върху тях се поставя хирургична превръзка. Гърдите се пристягат с бинт, който да придържа кожата на място. В редки случаи, когато увеличаването на гърдите е малко и се дължи само на натрупана мазнина, проблемът може да се коригира с липосукция.

След операцията гърдите са с нормални за мъжете размери и са пропорционални на тялото. Резултатът е изключително траен, като единствено качването на много излишни килограми и натрупването на мазнини в гръдната област може да развали получения ефект. Ето защо е важно пациентът да полага грижи за фигурата си като спортува и спазва подходящ хранителен режим. Следоперативните болки са съвсем умерени и се повлияват добре от обикновени обезболяващи. Първата седмица се носи специален лепящ се еластичен бинт (тензопласт) и още две седмици – еластичен бандаж. След 4-5 дена пациентът може да се върне на работа. За пълно възстановяване и изчезване на дискомфорта е необходим около месец.

Изберете вашия начин да се свържете с Bellissimo Clinic

0700 70 888

НАЦИОНАЛНА ЛИНИЯ

ЗАПИТВАНЕ

ОНЛАЙН ФОРМА

ЛОКАЦИЯ

БУЛ. "БЪЛГАРИЯ" 102

заявяване на консултация
Оценете Bellissimo Clinic

ПАЦИЕНТСКИ ОТЗИВИ

Разкажете ни за вашите естетични преживявания в Bellissimo Clinic