Подобрява тонуса и текстурата на кожата ви
Защо да изберете Bellissimo Clinic?

Какво представлява Vampire facelift?

Вампирски лифтинг или PRP (Platelet rich plasma)(плазмотерапия) е неинвазивна процедура в естетичната медицина, която цели да подобри както тонуса и текстурата на кожата, така и естествените й форми. Методът е възможно най-близо до биологичното възстановяване, като това се постига благодарение на регенеративни способности на собствената плазма на пациента.

 

Историята на плазмотерапията датира от около двадесет години, като в самото си начало е била използвана за ускоряване зарастването на рани, подобряването на състоянието на пациентите след изгаряния и за засилване на възстановителните процеси при спортисти. На по-късен етап са били открити и ползите от плазмата, богата на тромбоцити и при здрава кожа. Методът добива популярност покрай изявите на американската риалити звезда Ким Кардашиян и британската актриса Анна Фрийл.

Vampire facelift терапията започва с вземането на малко количество кръв от пациента и поставянето на обезболяващ крем. След това, използвайки центрофуга, лекарят отделя плазмената и тромбоцитна маса от нея. Тези компоненти са богати на осем естествени растежни фактора, които обикновено се използват от организма за заздравяване на увредените му тъкани. Следваща стъпка от процедурата е инжектирането на обработените кръвни компоненти със специална техника в кожата на пациента, чрез автоложна мезотерапия. Попаднали в кожата горе споменатите растежни фактори стимулират собствените й мултипотентни стволови клетки да започнат да синтезират колаген, с което се дава началото на процеса й на регенериране. Така описана процедурата трае около 30 минути, след което пациентът може да се завърне към обичайния си начин на живот.

PRP Vampire facelift
Ценовите ни предложения

оферти за многократни посещения

пакетни предложения с -30% отстъпка

Платете 3 процедури плазмотерапия за лице или за коса и получавате 30% намаление
Платете 5 процедури плазмотерапия за лице или за коса и получавате 50% намаление
* Офертата не се комбинира с други оферти

пакетни предложения с -30% отстъпка

Платете 3 процедури плазмотерапия за лице или за коса и получавате 30% намаление

Платете 5 процедури плазмотерапия за лице или за коса и получавате 50% намаление

* Офертата не се комбинира с други оферти

ВИДОВЕ ПЛАЗМОТЕРАПИЯ ЦЕНА
Вампирски лифтинг (PRP) Плазмотерапия 400 лв.
Инжекционен Плазмолифтинг лице (PRP) 400 лв.
Инжекционен Плазмолифтинг лице и шия (PRP) 500 лв.
Плазмотeрапия за коса (PRP) 400 лв.
Микронийдлинг + плазмолифтинг лице (PRP) 500 лв.
Резултати
Въпроси и отговори

Резултатът от терапията е по-младежки и здрав вид на кожата – подобрен е тургорът и еластичността ѝ. За разгръщането на цялостния ефект от Вампирски лифтинг, а именно синтез на колаген, образуването на нови съдове, както и на мастна тъкан са нужни няколко седмици, т.е те не се наблюдават непосредствено след провеждането й.

Ефекта от процедурата става все по-добър в рамките на няколко месеца и продължава за около година. Най-оптимални резултати се отчитат когато Плазмотерапията се прилага в терапевтичен цикъл от 3 интервенции, с интервал от месец между всяка. След приключването на цикъла, резултатите могат да бъдат запазени в продължение на две години. Въпреки последно изложеното, препоръчително е провеждането на годишни лечения за поддържане на постигнатите резултати и стимулиране на клетките за непрекъснато подмладяване.
Възстановителният период е кратък. Процедурата е възможно да бъде извършена дори във времето за обедна почивка на пациента, след което той може да се върне веднага на работа. В някои случаи непосредствено след процедурата кожата може да бъде еритемна (леко зачервена), което отшумява в рамките на час, в по-редки случаи до едно денонощие. След процедурата може да се появи десквамация (лющене), което трае до няколко дни, но с подходящата хидратация може да остане незабележимо за околните.
В дните след процедурата е задължително хидратирането кожата с целесъобразна медицинска козметика, както и предпазването й от увреждане от слънчевите лъчи. Желателно е няколко пъти на ден да се нанася слънцезащитен крем от поне 30 SPF, по възможност 50 SPF .
На първо място проблем може да възникне още при вземането на кръв при неспазване или непознаването на антисептиката. Като резултатът от това може да се развие възпаление на входното място или по-лошо – възпаление на стената на съда. На второ място може да възникне проблем при обработването на кръвта, т.е да не бъдат отделени кръвните компоненти правилно, като тук също важи спазването на антисептиката и ако не бъде спазена може плазмата да бъде контаминирана с микроорганизми или чужди агенти и отново да доведе до възпаление. На трето място, ако инжекторът не е лекар, той би могъл да засегне кръвоносен съд или нерв, което да доведе до по-тежки последствия за пациента.
Изберете вашия начин да се свържете с Bellissimo Clinic

0700 70 888

НАЦИОНАЛНА ЛИНИЯ

ЗАПИТВАНЕ

ОНЛАЙН ФОРМА

ЛОКАЦИЯ

БУЛ. "БЪЛГАРИЯ" 102

заявяване на консултация
Оценете Bellissimo Clinic

ПАЦИЕНТСКИ ОТЗИВИ

Разкажете ни за вашите естетични преживявания в Bellissimo Clinic